QUI SOM?La Cobla Palafolls és una formació creada des de l'Escola Municipal de Música i Dansa del poble de Palafolls. És una cobla molt jove, formada pels mateixos alumnes amb edats molt diverses a partir dels 10 anys.

Tot va començar en el transcurs de la Festa Major del 2010, quan comentaven entre amics i pares d'alumnes com havia crescut l'Escola. Van pensar que per arrodonir l'oferta musical i cultural, donat que l'escola ja comptava amb una banda musical, només faltava una cobla. Projecte difícil, però no impossible. Es van posar a treballar. Totes les parts implicades, Ajuntament i professorat tenien moltes ganes de fer realitat el somni de qualsevol poble, tenir una cobla pròpia amb nois i noies del mateix municipi.

El més complicat va ser adquirir tots els instruments de cobla, ja que al ser tradicionals i de fabricació artesana, costa molt de trobar-ne, i a més, buscar qui els volgués tocar. La sorpresa va ser quan, en comunicar el projecte als alumnes, tots van mostrar un interès molt gran i es van apuntar a l'aventura sense cap por a iniciar un projecte que transmetia bones sensacions.

Una vegada vam tenir tots els músics i els seus respectius instruments, només calia trobar el repertori idoni per poder confeccionar una ballada. Tenint en compte que hi havia nens que tot just acabaven de conèixer l'instrument, es feia complicat trobar sardanes senzilles per poder interpretar i quedar dignament davant del públic. Però les ganes de treballar de tots ells van fer possible aquests somni, i el dia 8 de setembre de 2011, dins el marc de la Festa Major, davant les autoritats i el poble de Palafolls com a testimoni, es feia realitat un projecte molt ambiciós del qual tots estem ben orgullosos, estrenàvem amb molt d'entusiasme la COBLA PALAFOLLS.

A dia d'avui, la Cobla Palafolls s'ha consolidat com una cobla molt jove però amb un futur molt esperançador. Ha realitzat numbroses ballades i concerts en poblacions d'arreu de Catalunya i França amb una gran acceptació tant per les associacions sardanistes com pel públic en general.